STRESS IN JE GEZIN

Alle ouders herkennen het, stress in het gezin door (jonge) kinderen. Dit artikel noemt een viertal oorzaken van stress en hoe je die zou kunnen verminderen of oplossen. Stress door drukte in huis, door slaaptekort, door gevoel van onmacht en door perfectionisme van de ouder(s).

Praktische oplossingen zijn redelijk snel te vinden voor de eerste twee… voor de laatste twee ligt het wat lastiger, zo lijkt het. Maar ook daar is in veel gevallen een oplossing voor. En het zal je verbazen hoe betrekkelijk eenvoudig die te vinden is! En hoe het kan dat de oorzaak van jouw stressreactie op situaties in je gezin vaak een hele andere is dan jij altijd dacht.

Gevoel van onmacht en perfectionisme zijn vaak patronen die voortkomen uit een blokkade in je brein, die een ongewenste reactie veroorzaakt. Hieraan zit altijd een lichamelijk component vast, wat jij ervaart als stress. Buikpijn, hoofdpijn, stijve nek, misselijkheid, spanning in je rug… noem het maar op. Je brein is een fantastisch instrument, maar het doet niets ‘zomaar’. Alles wat daar (en daarmee dus in je lichaam) gebeurt heeft een reden!

De oplossing voor deze (gedrags)patronen en de bijhorende lichamelijke stressreactie ligt daarmee ook in jouw eigen brein! Je zou dus kunnen zeggen dat je de oplossing al zelf in de hand (of eigenlijk in je hoofd…) hebt. Eigenlijk is er maar 1 hele harde voorwaarde. Ben je echt bereid op zoek te gaan naar de oorzaak en daarmee de oplossing in jezelf?

Wij helpen je daar graag mee om voor eens en voor altijd van die irritante patronen af te komen!
Wil je meer weten? Stuur ons gerust een berichtje.