ZIEK DOOR ANGST EN STRESS

Het wordt steeds meer mensen duidelijk. Stress, spanning, angststoornissen, zorgen en piekeren… het heeft allemaal een enorm negatief effect op onze gezondheid. Lichaam en geest zijn daarbij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Die los van elkaar zien is een volkomen achterhaalde denkwijze. Emoties zijn dan ook niet alleen een psychisch proces, maar absoluut ook lichamelijk. Je kunt ze letterlijk voelen.

En toch… we besteden nog steeds heel veel tijd en energie aan symptoombestrijding als we lichamelijke klachten ervaren en niet de daadwerkelijke oorzaak van die klachten weten aan te pakken. Tuurlijk, het rijtje van sporten, goede nachtrust, gezond eten en voldoende ontspannen kunnen we allemaal opdreunen. En laten we voorop stellen… dat werkt!

Maar hoe zit het met lichamelijke klachten die daarmee nog steeds niet verdwijnen en onverklaarbaar zijn? Kan de echte oorzaak van dergelijke klachten ergens in het onderbewuste deel van je brein liggen, waardoor je er helemaal geen invloed op hebt en de klachten jou letterlijk overkomen?

Bij Flow N Grow helpen we cliënten om via een (grotendeels) lichamelijk proces met een onderbewuste emotionele blokkade in contact te komen, wat met praten en beredeneren niet zal lukken. Door die bewuste blokkade op te ruimen kan het heel goed zijn dat je daarmee (deels) verlost bent van bepaalde fysieke klachten.

Hoe dat precies werkt? Stuur ons een berichtje en we leggen het je graag uit!