TRIGGERS IN JE RELATIE

Negatieve triggers in je relatie. Wil diegene die er niet bekend mee is zijn hand opsteken? Die handen zijn op één hand te tellen, denk je niet? Verliefde roze wolkberijders mogen nog even niet meedoen. ;)

De gedraging van je vrouw, dat maniertje van je vriend, het toontje van je vriendin, die blik in de ogen van je man… en hoppa! Daar ga je met jouw buitenproportionele reactie. Heel vaak onnodig, dat vind je waarschijnlijk zelf eigenlijk ook wel als je er later eens rustig over nadenkt of er even normaal over praat samen. Of erger, je gaat misschien wél geloven dat het echt aan de ander ligt en opeens twijfelen aan je relatie.

Maar wist je ook dat een dergelijke emotionele, nare reactie je op zo’n moment gewoon wordt voorgeschoteld door je onderbewuste brein? En dat je het met de beste moeite van de wereld vaak oprecht niet kunt helpen dat je zo reageert? In de meeste gevallen heb je hierin namelijk helemaal geen keuze. We zeggen het wel vaker… je brein is een fantastisch instrument, maar soms behoorlijk ongrijpbaar. En het doet niets zomaar…

Met het besef dat dergelijke buitenproportionele reacties vanuit je onderbewuste brein komen, ligt daar ook de oplossing. Oplossing? Wacht even, ik kon het toch niet helpen? Klopt, je kunt het niet helpen, maar je kunt het wel oplossen. Of opruimen eigenlijk.

Bij Flow N Grow gaan we door middel van dieptesessies samen met je op zoek naar de wérkelijke oorzaak van de negatieve trigger en deze opruimen. Uiteindelijk merk je verbazingwekkend vaak dat jouw buitenproportionele reactie op gedrag van je partner verdwijnt. En dat de oorzaak niet ligt bij de gedraging van je partner, maar in jouw eigen verleden. Jouw buitenproportionele reactie zegt daarmee ook meer over wat er verborgen lig in jouw onderbewuste brein dan over de ander.

De oplossing, die is er dus. De vraag die je jezelf daarbij mag stellen : “Is mijn relatie het waard om aan de slag te gaan met mijn triggers?” Wij denken van wel…

Meer weten over hoe we jou kunnen helpen bij de negatieve triggers in je relatie? Stuur ons een berichtje en we vertellen je graag meer!